Tort de casă Bounty – Tort de casă cu ciocolată și cocos – Rețetă foarte simplă și foarte delicioasă, explicată pas cu pas
Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tort de casă Bounty – Tort de casă cu ciocolată și cocos – Rețetă foarte simplă și foarte
delicioasă
Ingrediente necesare pentru blat:
3 ouă
80 g zahăr
1 praf de sare
30 ml ulei
50 ml lapte
80 g făină
20 g pudră de cacao
1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
80 g zahăr
200 ml lapte
100 g lapte condensat
100 g unt
200-250 g fulgi de cocos
Lapte sau frișcă lichidă (pentru însiropare)
Ingrediente necesare pentru glazură:
150 g ciocolată
30 ml ulei
Mod de preparare:
Pentru blat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și sarea și mixăm până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm pe rând uleiul, laptele, făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă de 20 cm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
După coacere, răsturnăm blatul, îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm să se răcească. Uniformizăm dacă este nevoie după care tăiem blatul în 3.
Pentru umplutură, punem zahărul și laptele într-o cratiță. Adăugăm laptele condensat, bucățelele de unt și punem pe foc.
Amestecăm până la omogenizare iar după ce dă în clocot încorporăm fulgii de cocos. Lăsăm să dea din nou în clocot și fierbem 3 minute.
Însiropăm blaturle cu lapte sau frișcă și le umplem cu umplutura de cocos. Dăm tortul la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru glazură, topim ciocolata și o amestecăm cu uleiul. O turnăm deasupra tortului.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: