Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Înghețată rapidă, aromată cu afine – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 4 gălbenușuri
- 120 g zahăr
- 200 ml lapte
- 200 g afine (proaspete sau congelate)
- 100 g zahăr
- 5 g pectină
- 400 ml smântână pentru frișcă 33-36%
Mod de preparare:
Punem gălbenușurile într-o cratiță și le omogenizăm. Încorporăm 120 g zahăr.
Încorporăm și laptele, după care punem cratița pe foc mediu.
Amestecăm continuu cu telul până compoziția dă în clocot, după care o fierbem timp de 1 minut.
Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Punem afinele într-o cratiță, împreună cu 100 g zahăr și amestecăm bine. Adăugăm și pectina.
Punem pe foc și amestecăm continuu până compoziția dă în clocot, după care o fierbem timp de 2 minute. O transferăm într-o tavă.
Acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Mixăm smântână pentru frișcă după care încorporăm crema pregătită anterior (lucrăm cu mixerul).
Amestecăm bine compoziția de afine după care o încorporăm în amestecul cu frișcă.
Transferăm compoziția într-un vas, acoperim cu folie și dăm la congelator pentru minim 3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: