Biscuiți de casă fragezi și aromați – Se prepară din 320g făină, 2 ouă, 100g smântână, 100g unt și…

Ad Banner

Biscuiți de casă fini și aromați – Se prepară din 320g făină, 2 ouă, 100g smântână, 100g unt și…

Ingrediente necesare:

320 g făină, aproximativ

2 linguri zahăr pentru aluat

1 praf de sare

8 g zahăr vanilat

Coaja rasă de la 1 lămâie – opțional

1 linguriță praf de copt

1 ou pentru aluat

100 g smântână fermentată

100 g unt

1 ou pentru uns

2-3 linguri zahăr, deasupra

Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul tos și cel vanilat, cubulețele de unt și frământăm cu mâna

până obținem un aluat sfărâmicios.

Adăugăm smântâna, oul și frământăm din nou, până obținem un aluat omogen. Acoperim aluatul astfel obținut cu un prosop curat de

bucătărie și îl lăsăm la temperatura camerei pentru 15 minute.

Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 5-7 mm. Ungem cu ou bătut și presărăm 2-3 linguri de zahăr deasupra. Porționăm în

bucățele triunghiulare și transferăm biscuiții astfel obținuți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm un pic de spațiu

între ei.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute. După coacere, îi putem pudra cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE:

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.