Biscuiți de casă fini și aromați – Se prepară din 320g făină, 2 ouă, 100g smântână, 100g unt și…
Ingrediente necesare:
320 g făină, aproximativ
2 linguri zahăr pentru aluat
1 praf de sare
8 g zahăr vanilat
Coaja rasă de la 1 lămâie – opțional
1 linguriță praf de copt
1 ou pentru aluat
100 g smântână fermentată
100 g unt
1 ou pentru uns
2-3 linguri zahăr, deasupra
Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul tos și cel vanilat, cubulețele de unt și frământăm cu mâna
până obținem un aluat sfărâmicios.
Adăugăm smântâna, oul și frământăm din nou, până obținem un aluat omogen. Acoperim aluatul astfel obținut cu un prosop curat de
bucătărie și îl lăsăm la temperatura camerei pentru 15 minute.
Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 5-7 mm. Ungem cu ou bătut și presărăm 2-3 linguri de zahăr deasupra. Porționăm în
bucățele triunghiulare și transferăm biscuiții astfel obținuți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm un pic de spațiu
între ei.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute. După coacere, îi putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE:Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.