Rețeta veche, tradițională – Cea mai iubită rețetă pentru nuci umplute
Ingrediente pentru aluat:
200 g unt
650 g făină
4 ouă
4 linguri zahăr
1 plic praf de copt
100 g zahăr pudră
Ingrediente pentru cremă:
200 g aluat
150 g zahăr
300 g miez de nucă
1 linguriță esență de rom
1 lingură de cacao
200 ml lapte
2-3 linguri gem
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, ouăle și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina amestecată
cu praful de copt. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos.
2. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe de 5-6 grame. Folosin o formă specială, coacem biluțele de aluat pe aragaz, la foc mic.
3. Pentru cremă, amestecăm aluatul rămas cu miezul de nucă, esența de rom, pudra de cacao, gemul și laptele fierbinte. Amestecăm
foarte bine până obținem o cremă fină și omogenă.
4. Umplem biluțele de aluat cu crema pregătită anterior.
La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
DISTRIBUIE PE:Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.