Rețeta veche, tradițională – Cea mai iubită rețetă pentru nuci umplute

Rețeta veche, tradițională – Cea mai iubită rețetă pentru nuci umplute

Ingrediente pentru aluat:

200 g unt

650 g făină
4 ouă
4 linguri zahăr

1 plic praf de copt

100 g zahăr pudră

Ingrediente pentru cremă:

200 g aluat

150 g zahăr
300 g miez de nucă

1 linguriță esență de rom

1 lingură de cacao

200 ml lapte

2-3 linguri gem

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, ouăle și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina amestecată

cu praful de copt. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos.

2. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe de 5-6 grame. Folosin o formă specială, coacem biluțele de aluat pe aragaz, la foc mic.

3. Pentru cremă, amestecăm aluatul rămas cu miezul de nucă, esența de rom, pudra de cacao, gemul și laptele fierbinte. Amestecăm

foarte bine până obținem o cremă fină și omogenă.

4. Umplem biluțele de aluat cu crema pregătită anterior.

La final, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: