Cu doar 5 ingrediente poti face aceste delicioase Bomboane Jerbo, delicate si fine, cu-n amestec fin de arome. Cu succes poate fi transformata intr-o reteta de post, daca folosesti ciocolata si biscuiti de post.

Ingrediente Bomboane Jerbo

  • 250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g nuca
  • 400 g gem de caise – cu aproximatie
  • 200 g ciocolata (eu am amestecat 100 g cu 33% cacao si 100 g cu 54%)
  • 2 linguri ulei

 

bomboane-jerbo-2

 

Preparare Bomboane Jerbo

Pregatesti un bol incapator.

Macini biscuitii cu ajutorul unui mini-robotel si-i pui in bol.

Nuca o dai prin masina, sau tot prin robot si-o pui peste biscuiti.

  • Eu nu aveam curatata decat 100 g nuca si 100 am inlocuit-o cu crantz de alune.

Pui 300 g gem si amesteci totul intai cu lingura, apoi cu mana.

Nu adaugi tot gemul din start, unul poate fi mai legat, altul mai moale, asa ca adaugi treptat, atat cat cere amestecul pentru a obtine o masa omogena, legata, din care sa poti forma cu usurinta bilute. Eu am adaugat exact 400 g gem, dar nu e neaparat ca si tie sa-ti intre la fel de mult.

Cu mainile usor umede iei din compozitie si formezi bilute, pe care le asezi pe un platou.

Dai la frigider pentru minim 30 de minute.

Topesti ciocolata intr-un bol metalic, imprenuna cu uleiul, pe baie de abur si treci fiecare biluta prin ciocolata, o scurgi bine si-o muti pe farfurie.

  • Eu am bagat bilutele,  inainte de glazurare, 15 minute si la congelator, sa fie foarte reci si sa se intareasca repede ciocolata.

Presari crant de alune sau pui cate o bucatica de nuca pe fiecare bomboana

Reteta de Bomboane Jerbo preluata de la Adina 

bomboane-jerbo-3

Alta reteta simpla de bilute gasesti aici – Bilute de biscuiti cu visina si cocos

bomboane-jerbo-4

preparare-bomboane-1

 

preparare-bomboane-2

preparare-bomboane-3

preparare-bomboane-3

preparare-bomboane-4

 

preparare-bomboane-5

Pregatite de Nicoleta Alexandru

sursa-reteta

DISTRIBUIE PE: