Ingrediente pentru blat:
5 albușuri
2 gălbenușuri
6 linguri zahăr
6 linguri miez de nucă
10 linguri lapte
7 linguri făină
sare
1 plic praf de copt
1 linguriță cacao
Ingrediente crema de cappuccino:
4 gălbenușuri
600 ml lapte
150 g zahăr
40 g amidon
25 g făină
3 plicuri de cappuccino
sare
250 g unt
Ingrediente pentru cremă:
4 gălbenușuri
80 g zahăr pudră
3 linguri lapte
100 ml cafea
3 lingurițe de ness
200 g unt
Alte ingrediente:
250 g frișcă
150 g compot
Mod de preparare:
1. Pentru început, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.
2. Treptat, adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm pudra e cacao și miezul de nucă.
Amestecăm bine până la omogenizare.
3. La final, adăugăm laptele călduț. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade,
timp de 30 de minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 4 foi egale.
4. Pentru cremă, dizolvăm cafeaua în apă caldă. Procedăm la fel și cu ness-ul. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă.
Adăugăm zahărul, laptele, cafeaua, amestecăm bine și punem compoziția obținută la încălzit pe baie de aburi. După ce am obținut o
cremă densă și omogenă, luăm vasul de pe foc și la final, adăugăm untul.
5. Pentru crema de cappuccino, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul, făina, amidonul stins și amestecăm bine.
Adăugăm laptele fiert, pudra de cappuccino și punem compoziția obținută la încălzit, pe foc mic. Amestecăm energic până obținem o
cremă densă și omogenă. La final, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.
6. Pentru a forma prăjitura, însiropăm prima foaie de blat și o tapetăm cu jumătate din crema de cappuccino, pe deasurpra adăugăm
2-a foaie de blat, însiropată, și o tapetăm cu un strat de cremă de cafea. Procedăm la fel, alternând cremele. La final, decorăm
prăjitura cu frișcă.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: