Prăjitură Raffaello – Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere – Se prepară din 3 căni de lapte, 3 linguri de făină, 3 gălbenușuri, 250g unt, biscuiți și…

Prăjitură Raffaello – Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere – Se prepară din 3 căni de lapte, 3 linguri de făină, 3

gălbenușuri, 250g unt, biscuiți și…

Ingrediente necesare:

3 căni de lapte

3 linguri făină

3 linguri amidon de porumb
3 gălbenușuri

3 lingurițe esență de vanilie

o cană și jumătate de zahăr
2 căni fulgi de cocos

250 g unt

2 pachete biscuiți simpli

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.

Mod de preparare:

Amestecăm gălbenușurile cu o jumătate cană de lapte, cu făina și cu amidonul. Pune la fiert laptele rămas, adăugăm zahărul

vanilat, compoziția de gălbenușuri și amestecăm continuu până obținem o budincă groasă.

Luăm budinca de pe foc, acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

Într-un bol, mixăm untul spumă după care, treptat, încorporăm și budinca, mixând până obținem o cremă fină. La final, încorporăm

și cocosul și împărțim crema în 3 părți egale.

Așezăm un strat de biscuiți într-o tavă înaltă, de 24*34 cm. Peste biscuiți întindem un strat de cremă.

Repetăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi cel de cremă. Într-o tigaie uscată prăjim un pic de fulgi

de cocos, după care presărăm peste cremă.

Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin o noapte ca să se înmoaie biscuiții.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: