Tiramisu cu biscuiți – Desert delicios și rapid, fără coacere

Desert delicios și rapid, fără coacere – Tiramisu cu biscuiți

Ingrediente necesare:

400 g biscuiți simpli sau ciocolată
3 /4 cană cafea caldă (2 lingurițe cafea instant pudră + apă)
250 g brânză mascarpone, la temperatura camerei
370 ml frișcă lichidă

1 lingură pudră de budincă de vanilie
2 linguri zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru glazură:

150 g ciocolată neagră
130 ml frișcă lichidă
Pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Trecem biscuiții prin cafeaua caldă și aranjăm primul strat într-o tavă.

Mixăm mascarpone împreună cu frișca, praful de budincă, zahărul pudră și vanilia până obținem o cremă omogenă și fermă.

Întindem un sfert din cremă peste stratul de biscuiți și nivelăm frumos. Repetăm straturile. Ultimul strat va fi unul de biscuiți trecuți prin cafea.

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu frișca lichidă pe baie de aburi.

Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de biscuiți.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 4-5 ore.

A doua zi pudrăm cu cacao, porționăm și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: