Rețetă melci cu mere: O gustare delicioasă pentru micul dejun

Rețetă melci cu mere: O gustare delicioasă pentru micul dejun sau o cafea de după-amiază

Descoperă această rețetă minunată și ușor de preparat pentru melci cu mere, o delicatesă specială pentru masa de dimineață sau lângă o cafea de după-amiază.
Această rețetă este modalitatea perfectă de a vă îndulci ziua.

Ingrediente:

Pentru aluat:

3 linguri de iaurt natural
70 g zahăr
1 ou
200 g unt

170 ml lapte
un praf de sare
1 cub de drojdie proaspătă
1 plic de praf de copt
650 g făină

Pentru umplutură:

120 g unt
4 mere
1 plic de zahăr vanilat

Pentru decor:

Zahăr după gust
15 g scorțișoară

Mod de preparare:

1. Preparați aluatul:

Dizolvați o linguriță de zahăr din cantitatea specificată în laptele călduț și adăugați drojdia.
Lăsați-o să se activeze timp de 10 minute.
Amestecați untul cu restul de zahăr și sarea.

Adăugați oul și iaurtul și amestecați bine.
Cerneți făina cu praful de copt și adăugați-o alternativ cu laptele cu drojdie,amestecând bine până obțineți un aluat omogen.

Frământați aluatul cu mâna timp de 5-10 minute, până devine neted și elastic.
Puneți aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l la dospit într-un loc cald timp de aproximativ 50 de minute.

2. Pregătiți umplutura:

Spălați, curățați de coajă și de cotor 4 mere și tăiați-le cubulețe mici.
3. Asamblați melcii:

Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Topiți untul și ungeți aluatul cu el.
Distribuiți uniform cubulețele de mere pe aluat și presărați zahăr vanilat.

Rulați aluatul strâns, începând de la partea mai lungă.
Tăiați ruloul în felii de aproximativ 3 cm grosime.

4. Coaceți melcii:

Așezați feliile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând un spațiu mic între ele.
Coaceți melcii timp de 15-20 de minute.
Lăsați melcii cu mere să se răcească complet.

5. Decorați și serviți:

Amestecați zahărul cu scorțișoară.
Presărați amestecul de zahăr și scorțișoară peste melcii reci.

Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: