Reteta bunicii de clatite pe baza de lapte – Ai nevoie de 4 oua, 4 linguri de ulei, 2 cani de lapte, 2 cani de faina

Lista de ingrediente:

-1 lingura de zahar
-4 linguri de ulei
-2 cani de faina
-2 cani de lapte
-4 oua
-2 linguri de amidon
-1 cana apa clocotita
-esenta de vanilie
-1 praf de sare

Cum se prepara:

1. Baza acestor clatite sunt ouale batute. Trebuie sa le batem cu zaharul, sa adaugam putina esenta de vanilie si putina sare. Apoi adaugam laptele si uleiul si batem in continuare.

2. Ingredientul magic care garanteaza ca vom obtine niste clatite netede si pufoase este amidonu. Adaugam apa clocotita si amestecam.

3. Adugam si faina putin cate putin pentru a evita cocoloasele si amestecam.

4. Pregatim o tigaie unsa cu ulei si incepem sa gatim clatitele.

5. Cand sunt gata, le putem umple cu orice dorim. Sunt delicioase!

Pofta buna sa aveti!

Puteti incerca si:

Placinta cu crema de branza si biscuiti

Ingrediente necesare:
1 pachet jeleu de lămâie
1 cană apă clocotită
3 căni de biscuiți Graham zdrobiti
1/2 cană unt, topit
1 pachet cremă de brânză
1 cană zahăr granulat
4 linguri suc de lamaie
1 cutie de lapte condensat răcit

Mod de preparare:
Într-un bol mediu, dizolvă jeleul în apa clocotită. Lasă să se răcească timp de 5-10 minute, până când începe să se îngroașe.

În timp ce jeleul se răcește, amestecă 3/4 cană din biscuiți pisati cu untul topit într-un bol mediu. Apoi presează compoziția obținută în partea de jos a unei tăvi de 9×13 inch și pune-o deoparte. Păstrează restul de biscuitilor pisati pentru decorat.

Într-un alt bol mediu, bate laptele condensat până se transformă într-o spumă cremoasă, timp de 2-4 minute.

Într-un bol mare separat, mixează brânza de vaci, zahărul și sucul de lămâie până obții o compoziție cremoasă și netedă. Adaugă jeleul îngroșat în compoziție și amestecă ușor, apoi adaugă spuma de lapte condensat și mai amestecă puțin.

Intinde crema obținută, uniform peste biscuitii din tavă și presară deasupra restul de biscuiti.

Acoperă tava cu folie alimentară și las-o la frigider cel puțin 2 ore, sau peste noapte. După ce s-a răcit bine, taie plăcinta în bucăți și servește-o.

DISTRIBUIE PE: