Prăjitură de casă în straturi – Blat fraged cu gem, strat de banane, cremă de vanilie și frișcă

Blat fraged cu gem, strat de banane, cremă de vanilie și frișcă – Prăjitură de casă în straturi

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 160 g zahăr
  • 5 linguri apă caldă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • Jumătate plic praf de copt
  • Gem acrișor

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 3 plicuri budincă cu gust de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 10-11 linguri zahăr pudră
  • 3-4 banane
  • Esență de rom după gust

Ingrediente necesare pentru stratul cu frișcă:

  • 750 ml frișcă lichidă
  • 4 plicuri întăritor frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Încorporăm apa, uleiul și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.

Separat, mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri, folosind o spatulă. Împărțim compoziția în două.

Coacem 2 blaturi în tăvi tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 160 de grade.

Blaturile sunt gata când trec testul cu scobitoarea.

Lăsăm blaturile să se răcească. Stropim un blat cu esență de rom și ungem cu gem.

Punem peste gem al doilea blat și-l stropim cu esență de rom.

Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul vanilat, adăugăm praful de budincă și punem pe foc. Fierbem până budinca se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească, amestecând din când în când.

Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră după care încorporăm treptat în budincă.

Întindem un strat subțire de cremă peste blat, așezăm rondelele de banane peste cremă și întindem crema rămasă. Dăm tava la frigider pentru 1-2 ore.

Pentru stratul cu frișcă, mixăm spumă 375 ml de frișcă lichidă împreună cu 2 plicuri de întăritor, 1 lingură de zahăr pudră și 2 linguri de pudră de cacao. Întindem peste stratul de cremă.

Mixăm spumă 375 ml de frișcă lichidă împreună cu 2 plicuri de întăritor și cu zahărul. Întindem peste stratul cu frișca cu cacao.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte, a doua zi decorăm cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: