Prăjitură cu aluat foietaj, cremă de vanilie și umplutură de mere – Prăjitură aromată și delicioasă, ușor de pregătit

Prăjitură de casă savuroasă, ușor de pregătit – Prăjitură cu aluat foietaj, vanilie și mere

Ingrediente necesare:

500 g aluat foietaj
1 ou – opțional
Ingrediente necesare pentru umplutură:

240 g pișcoturi
1,2 kg mere rase
3 linguri zahăr tos
Scorțișoară
Zeamă de lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:

1,2 L lapte
3 plicuri budincă de vanilie
6 linguri zahăr
Mod de preparare:

Tăiem aluatul în două și întindem prima bucată la mărimea unei tăvi mai mari. Tapetăm tava cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Peste aluat punem un strat de pișcoturi.

Amestecăm merele cu zahărul, zeama de lămâie și scorțișoara. Întindem umplutura peste stratul de pișcoturi.

Pregătim budinca din lapte, 5-6 linguri zahăr și praful de budincă. Turnăm budinca fierbinte peste stratul de mere. Uniformizăm.

Întindem și aluatul rămas și îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță. Îl așezăm peste stratul de budincă. Opțional, putem ungem aluatul cu ou bătut.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-35 minute sau până capătă o culoare frumoasă. Lăsăm prăjitura să se răcească bine după care putem porționa și servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: