Rețetă explicată pas cu pas – Papanași delicioși cu smântână și dulceață – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 350 g brânză de vaci proaspătă
- 100 g zahăr
- 180 g făină
- o lingură cu vârf griș de grâu
- 1/3 linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 linguri zeamă de lămâie
- o linguriță coajă rasă de lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 2 ouă
- un vârf cuțit sare
- gem
- smântână
- ulei
Mod de preparare:
Într-un bol, adăugăm brânza, ouăle, zahărul, zeama de lămâie, coaja rasă, grișul, zahărul vanilinat și bicarbonatul. Amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm făina și frământăm cu mâna. Împărțim aluatul în 6 părți egale (120-125g). Ne pudrăm mâinile cu făină pentru a lucra ușor cu aluatul și rupem din fiecare bucată, aluat cam cât o nucă și îl modelăm în formă de bilă.
Modelăm bucățile rămase în bile mai mari, după care le aplatizăm. În mijlocul fiecărui papanaș înfigem degetul și îl rotim pentru a lărgi ușor gaura obținută.
Punem mult ulei la încins într-o cratiță / tigaie largă. După ce s-a încins, dăm focul la mediu și punem papanașii și bilele. Le prăjim aproximativ 5 minute pe o parte, îi întoarcem și îi mai prăjim 3-4 minute.
Îi mai lăsăm 2 minute să se răcorească înainte de montarea pentru servire.
Asamblare:
Așezăm papanasii, punem 1-2 linguri de smântână și una de gem, după care punem biluța de papanaț și mai punem puțin gem și smântână.
Poftă bună!
DISTRIBUIE PE: