Monica Pop nu este de acord cu folosirea termoscanerului la intrarea în supermarket. Acuze dure

Medicul Monica Pop nu este de acord cu folosirea termoscanerului în zonele de intrare în supermarketuri. Aceasta spune că demersul impus de autorități este unul chiar ilegal.

Monica Pop nu este de acord cu folosirea termoscanerului la intrarea în supermarket. Acuze dure

Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuți medici oftalmologi din România, își arată indignarea față de procedeul impus de autorități mai multor instituții și zone comerciale prin care se folosesc termoscanere pentru luarea temperaturii oamenilor.

Medicul spune că nu ar fi nici măcar legal să se ia temperatura unei persoane dacă aceasta nu dorește. Dr. Pop este de părere, de asemenea, că cetățenii ar trebui să fie cei care ar trebui să-și ia temperatura când pleacă de acasă.

”Am primit șapte sau opt mesaje. Unul avea 31, altul 32. E o bătaie de joc. La 31 și ceva e vorba de hipotermie, e caz de comă. Altă doamnă mi-a spus că a primit trei temperaturi la trei magazine diferite.

Eu consider că luarea temperaturii este o investigație medicală minimă. Poate să o facă oricine.

Nu e voie, nu e permis pe acest pământ să faci un act medical unui om care nu dorește. Ar fi trebuit abordat mult mai elegant această situație. Impunerea duce la nesupunere.

Atunci, eu consider că trebuia să existe o recomandare ca fiecare om să-și ia temperatura în fiecare dimineață în perioada stării de epidemie. Mi se pare inadmisibil.

Acum se ia, iar în starea de urgență nu se ia temperatura. Acum e obligativitate, atunci nu era?

Mi se pare o mare ilegalitatea luarea temperaturii forțate. E tot o investigație medicală, deși e minimă. Eu nu pot să fac o injecție unui pacient dacă nu vrea”, a spus Monica Pop la Antena1.

Ce spun autoritățile

Pe de altă parte, autoritățile, prin vocea secretarului de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat, spun că nu există nicio urmă de ilegalitate în acest proces.

”Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic.

Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat în cadrul unui eveniment public, miercuri. scrie fanatik.ro

DISTRIBUIE PE: