Gogoși pufoase cu 1 cană de apă și 1 cană de griș – păstrează rețeta pentru că vei avea nevoie

Gogosi foarte gustoase, pufoase si foarte econome care se fac din ingrediente simple pe care, cu siguranta, le aveti deja la indemana.

Eu le fac mereu atunci cand ai mei vor sa manance ceva dulce dar nu am foarte mult timp liber. Le recomand cu drag pentru ca se prepara usor, sunt foarte gustoase si nici nu veti cheltui foarte multi bani pentru ingrediente.

Vom avea nevoie:
200 ml – apă caldă
2 linguri de zahar
Jumatate lingurita de sare
1 lingurita de drojdie
20 ml ulei de floarea soarelui
100 g – gris
200 g – de făină
Rețetă de gătit pas cu pas:
Turnați apă caldă într-un bol. Adăugați zahărul, sarea, drojdia, uleiul și grisul, amestecați. Adăugați făină, frământați un aluat moale. Lasă-l să se odihnească puțin.

Așa a rezultat a fi aluatul. Împărțiți aluatul în 8 bile si formați gogoși.

Se prăjesc gogosile la foc mediu până devin aurii pe ambele părți. Se rulează în zahăr sau pudră si se consuma fierbinti sau reci.

DISTRIBUIE PE: