Cremă de zahăr ars – Rețeta clasică, cu adevărat delicioasă

Varianta 1:
Ingrediente necesare:

6 ouă
1 pachet fulgi de cocos
150 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
1 L lapte
Un praf de sare
Mod de preparare:

Într-o oală, punem laptele la fiert împreună cu nuca de cocos, cu 100 de grame de zahăr și cu cele 3 plicuri de zahăr vanilat. Separat, facem caramelul cu cantitatea rămasă de zahăr, după care transferăm caramelul în forma dorită. Avem grijă să ajungă și pe marginile formei, după care lăsăm caramelul să se răcească.

Când laptele dă în clocot, luăm oala de pe foc și adăugăm ouăle bătute, amestecând continuu cu un tel. Turnăm compoziția peste caramel.

Punem vasul cu această compoziție într-o cratiță sau într-o tavă mai mare în care punem și apă. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 40 de minute. Lăsăm prăjitura să se răcească în cratiță, după care punem un platou pe cratiță și răsturnăm prăjitura cu o mișcare rapidă.

Varianta 2:
Ingrediente necesare:

1 L lapte
8 ouă
200 g zahăr pentru cremă
150 g zahăr pentru caramel
1 sticluță esență de rom
1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:

Într-un vas înalt caramelizăm 150 de grame de zahăr. Ținem zahărul pe foc până devine maro, nu lăsăm prea mult, altfel va deveni amar. După ce zahărul s-a topit, luăm vasul de pe foc și distribuim caramelul uniform pe pereții vasului. Lăsăm caramelul să se întărească.

Mixăm ouăle până obținem o spumă, după care adăugăm zahărul tos și cel vanilat și laptele, mixând continuu. La final, încorporăm și esența de rom. Transferăm compoziția astfel obținută în vasul tapetat cu caramelul întărit. Punem vasul într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și coacem timp de 90 de minute aproximativ, sau până se rumenește frumos.

După ce este gata, lăsăm să se răcească și o dăm la frigider pentru 2 ore. Ulterior, punem un platou peste prăjitură și o răsturnăm pe el, cu o mișcare rapidă.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: