Coșulețe din piure de cartofi umplute cu ciuperci – Rețetă de Post – Coșulețe pufoase cu umplutură savuroasă de ciuperci

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Coșulețe pufoase din piure de cartofi cu umplutură savuroasă de ciuperci – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi
  • 40 g unt vegan
  • 10 g ceapă verde
  • 1 lingură parmezan vegan (opțional)

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 100 g linte verde clătită
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 300 ml apă
  • 100 ml smântână vegană
  • 1 lingură pastă miso (sau condimentele preferate)
  • Pătrunjel tocat după gust
  • Ulei

Mod de preparare:

Curățați și tăiați cartofii în bucăți medii. Fierbeți cartofii în apă cu sare până se înmoaie.

Într-o tigaie ușor unsă cu ulei, căliți ceapa tocată și usturoiul tăiat. Adăugați ciupercile tăiate felii și gătiți timp de 3 minute.

Adăugați lintea verde, apa și smântâna (puteți înlocui apa cu supă de legume).

Adăugați pasta de miso și amestecați bine. Gătiți timp de aproximativ 20 de minute.

Transferați cartofii fierți într-un bol mare, adăugați untul, parmezanul și zdrobiți ca pentru piure. La final încorporați ceapa verde tocată mărunt.

Lăsați amestecul să se răcească, apoi formați cu mâinile unse cu ulei, bile mari de cartofi, fiecare având aproximativ 250 g. Puneți-le pe o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt.

Utilizați un pahar pentru a face „cuiburile” în bilele de cartofi. Adăugați umplutura de linte peste care puteți pune cașcaval ras (vegan).

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 20 de minute sau până când marginile devin crocante.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: