Chec de post, moale și delicios – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori – Fără lapte, fără ouă, fără unt

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chec de post moale și delicios – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare:

  • 450 g făină
  • 550 g suc de portocale
  • 2 linguri de oțet
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 20 g cacao
  • 20 g praf de copt
  • 100 g ulei vegetal
  • 200 g zahăr
  • un vârf de cuțit de sare
  • coaja de portocală
  • 1/4 linguriță turmeric
  • 50 g stafide
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Punem într-un bol sucul de portacale, adăugăm oțetul, bicarbonatul și amestecăm bine.

Încorporăm, pe rând, uleiul, zahărul, un praf de sare, coaja de portocală și turmericul.

Separat, amestecăm făina cu praful de copt, după care cernem acest amestec în compoziția cealaltă, în mai multe tranșe. Amestecăm bine, să nu rămână cocoloașe.

Amestecăm pudra de cacao cu 50 g suc de portocală. Adăugăm 1/4 din aluatul pregătit și amestecăm.

Încorporăm stafidele în aluatul alb. Ungem o tavă cu ulei și transferăm cele două tipuri de aluat în ea.

Dăm checul la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 50 de minute.

Lăsăm să se răcorească câteva minute după care pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: