Borș acru de casă – La putină, fără huște, fără drojdie și fără pâine – Rețetă Șef Paul Constantin

Borș acru de casă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare pentru 3,5 L de borș acru:

4 L apă caldă spre fierbinte (40-60 grade C maxim)
100 g tărâțe pentru fiecare litru de apă

50 g mălai pentru fiecare litru de apă
1 crenguță de cimbru uscat

4-5 crenguțe de vișin (chiar și fără frunze)
Leuștean proaspăt sau uscat (opțional)Mod de preparare:

Punem mălaiul într-un bol mai mare, adăugăm jumătate din cantitatea de tărâțe și amestecăm.

Adăugăm 500 ml de apă și amestecăm bine. Adăugăm și 300-400 ml de borș (încălzit) și amestecăm (pas opțional, vezi video).

Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm deoparte pentru 4 ore.
După 4 ore, punem într-un vas de lut crenguțele de vișin, cimbrul. Luăm folia de pe bol, adăugăm tărâțele rămase, amestecăm și punem totul în vasul de lut.

Întindem compoziția să acoperim crenguțele după care adăugăm apa caldă spre fierbinte (încă 3,5 L). Opțional, putem pune acum și leuștean.

Punem capacul și lăsăm să fermenteze în bucătărie timp de 3 zile.
După 3 zile, strecurăm printr-o sită deasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: