Vouchere sociale – a treia tranșă. Guvernul a anunțat când intră banii

În contextul scumpirilor la alimente și al crizei energetice, Guvernul a adoptat o serie de măsuri care vizează populația vulnerabilă. Printre acestea se numără acordarea de vouchere sociale în valoare de 250 de lei, în mai multe tranșe, românilor cu venituri mici.

Vouchere sociale 2022. Când se va face plata pentru a treia tranșă

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat când vor intra banii pentru a treia tranșă. Românii cu venituri mici au primit vouchere pe care statul le încarcă cu 250 de lei în mai multe etape, până la finalul acestui an. Ei bine, plata pentru a treia tranșă se va face în ultima săptămână din luna octombrie. Atunci vor intra banii pe cardurile românilor. Marcel Boloș a declarat că totul a decurs conform planurilor, banii există și vor ajunge la beneficiari la finalul lunii octombrie.

„Întâlnirile noastre cu Poşta Română, cu emitenţii de carduri le avem aproape săptămânal, nu cunosc aceste detalii. Următoarea tranşă are loc, plata, în ultima săptămână din luna octombrie, avem banii necesari, nu există probleme şi vom alimenta cardurile pentru tranşa a treia”, a declarat Marcel Boloş în Parlament.

Cei care nu au primit cardurile până la acest moment au asigurări din partea ministrului Boloș că situația se va rezolva și toată lumea va primi banii din cadrul pachetului de măsuri sociale. Oficialul a explicat că sunt anumite situații în care oamenii fie nu au fost trecuți pe borderoul de predare-primire între poştă şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fie nu figurează pe lista de beneficiari.

Mai pot fi, de asemenea, cazuri în care persoanele respective au depășit limita de venit impusă de autorități şi mai realizează un venit care este înregistrat la ANAF.

Informații importante despre voucherele sociale

Autoritățile au anunțat că voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Cu alte cuvinte, în cazul în care a patra tranșă este încărcată în decembrie 2022, aceasta poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Este important de precizat că aceste carduri pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

DISTRIBUIE PE: