Vouchere Sociale 2022: Intră pe card banii pentru tranșa a patra. „Sper să vă facem o surpriză plăcută”, a declarat ministrul Marcel Boloș

Vouchere sociale 2022. Ministrul Marcel Boloș a anunțat când intră pe card banii pentru tranșa a patra.

Tranșa a patra vouchere sociale 2022. Românii care beneficiază de vouchere sociale au parte de o surpriză, așa cum a promis ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar trebui să fie alimentate cu tranșa a patra pe data de 19 decembrie 2022.

Vouchere Sociale 2022. Când intră pe card banii pentru tranșa a patra

„Am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, a declarat ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș referitor la data la care tranșa a patra aferentă voucherelor sociale 2022 ar trebui să intre pe carduri.

Potrivit calendarului asumat de Ministerul Investițiilor Europene, tranșa a patra ar fi urmat să intre pe cardurile beneficiarilor în perioada decembrie-ianuarie.

„Vestea bună pentru toți cei care beneficiază de aceste vouchere sociale este că suma de 250 de lei, sumă aferentă ultimei tranșe a acestui ajutor financiar oferit de stat, va intra mai devreme, înainte de sărbătorile de iarnă”, anunța ministrul Boloș încă din luna noiembrie.

Beneficiari vouchere sociale 2022. Cine primește 250 de lei pe card

– Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cardurile aferente voucherelor sociale pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Cardul pentru alimente se acordă și în 2023

Cardul pentru alimente se adordă și în anul 2023 și va fi încărcat cu suma de 250 de lei, o dată la două luni.

„Cardul pentru alimente s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card şi acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei odată la două luni. Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei.

De asemenea, Guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranşa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 decembrie- 23 decembrie. Aşadar, numărul de beneficiari de carduri pentru alimente este de 2,4 milioane beneficiari la fiecare tranşă”, a declarat Marcel Boloş.

DISTRIBUIE PE: