Vor purta sau nu elevii mască de protecție în noul an școlar. Ministrul Educației a făcut clarificări

Se apropie un nou an școlar și autoritățile pregătesc terenul astfel încât elevii și profesorii să se întoarcă la școală în condiții optime. Având în vedere că nu au dispărut cazurile de infectare cu coronavirus și că purtarea măștii de protecție este recomandată în continuare în spațiile închise și în zonele aglomerate, se pune întrebarea dacă va fi necesară și în școli.

Se revine sau nu la masca de protecție în școli

Ministrul Educației a spus ce se va întâmpla cu masca de protecție în școli, având în vedere numărul mare de infectări raportat în ultimele săptămâni în România.

Care va fi situația în instituțiile de învățământ din România: se impune sau nu obligativitatea purtării măștii de protecție de către elevi și profesori?! Profesorul Alexandru Rafila, cel care ocupă funcția de ministru al Educației, dar și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, nici elevii și nici profesorii nu au motive de îngrijorare pentru că masca de protecție nu va deveni o condiție obligatorie.

Totuși, oficialul recomandă purtarea măștii de protecție, pentru un grad sporit de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

„Masca de protecție va fi recomandată, nu impusă”, a transmis Ministrul Educației.

Spre deosebire de ultimii ani, când situația a fost cu adevărat dificilă în contextul pandemiei, în noul an școlar elevii nu vor trebui să prezinte avizul epidemiologic (acesta nu va fi obligatoriu).

Un elev infectat va sta acasă, în izolare, timp de cinci zile

Ministrul Educației a declarat că, în aceste condiții, nimeni nu poate să ofere o garanție perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire în noul an școlar, dar este important să fie cât mai puține. Dacă un elev se va infecta cu coronavirus, acesta va trebui să stea acasă, în izolare, timp de 5 zile, după care va reveni în colectivitate.

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia. Masca va fi recomandată, nu va fi impusă”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Noul an școlar începe pe 5 septembrie pentru toți elevii din România. Școala se va face cu prezență fizică, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce pot face smochinele uscate pentru sănătatea noastră. Probabil nu știai asta

Remediul pe bază de ulei de măsline și smochine uscate este bine cunoscut de cei care locuiesc în apropierea mării și este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni,…

Un caz aparent banal a readus în discuție un vechi remediu popular, transmis din generație în generație

Totul a început cu o fetiță răcită – avea febră, nas înfundat și starea generală alterată. Părinții au administrat sirop de Panadol, dar au apelat și la…

Smochinele sunt delicioase, dar putini stiu cat de importante sunt frunzele lor pentru sanatate

Smochinele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și beneficiile aduse sănătății, însă frunzele acestora rămân adesea neglijate. De-a lungul secolelor, frunzele de smochin au fost folosite în…

Urechelnița, planta miraculoasă care tratează zosterul și bolile de piele! Cum se folosește corect sucul proaspăt?

Aceasta crește în mod natural în zone montane, dar poate fi întâlnită și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de cărămidă ale caselor. Denumită…

Planta care produce mir,o bijuterie de floare.Sfaturi de îngrijire,înmulțire și câteva curiozități.Lacrima Maicii Domnului

Lacrima Maicii Domnului, planta care produce mir, o bijuterie de floare. Cateva sfaturi de îngrijire, inmultire si câteva curiozitati. Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare….

Fructul plin de antioxidanti, care are de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia, se gaseste si in Romania

Agrisul Indian, recunoscut ca una dintre cele mai valoroase plante în medicina tradițională, este folosit de peste 500 de ani de către indienii care apreciază proprietățile sale…