Vinete marinate cu usturoi. Au un gust incredibil, trebuie încercate măcar o dată.

Ingrediente:

3 vinete mari

4-5 căței de usturoi

1 ardei iute (opțional)

 

100 ml oțet de mere sau oțet alb

100 ml ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui

1 legătură pătrunjel proaspăt

1 linguriță zahăr

1 linguriță sare

1/2 linguriță piper negru măcinat

1/2 linguriță boabe de piper

1 frunză de dafin

Mod de Preparare:

  1. Pregătirea vinetelor:

Spală vinetele și taie-le în felii groase de aproximativ 1 cm.

 

Presară sare peste feliile de vinete și lasă-le să stea timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de apă și amăreală.

După 30 de minute, clătește vinetele cu apă rece și șterge-le cu un prosop de hârtie pentru a le usca.

Prăjirea vinetelor:

Încinge puțin ulei într-o tigaie mare și prăjește feliile de vinete pe ambele părți până devin aurii. Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Prepararea marinadei:

Într-un bol, amestecă oțetul, uleiul, zahărul, sarea, piperul negru măcinat și boabele de piper.

Curăță și pisează usturoiul. Adaugă-l în bolul cu marinadă.

Dacă folosești ardei iute, taie-l mărunt și adaugă-l în marinadă.

Toacă mărunt pătrunjelul și adaugă-l și pe acesta în bol. Amestecă bine toate ingredientele.

Marinarea vinetelor:

Într-un recipient mare, așază un strat de felii de vinete prăjite, apoi toarnă câteva linguri de marinadă peste ele.

Continuă să alternezi straturile de vinete și marinadă până termini toate ingredientele. Asigură-te că fiecare felie de vinetă este bine acoperită de marinadă.

Adaugă frunza de dafin deasupra și acoperă recipientul cu un capac sau cu folie de plastic.

Refrigerarea:

Lasă vinetele să se marineze la frigider timp de cel puțin 24 de ore pentru a permite aromelor să se întrepătrundă bine.

Cu cât stau mai mult în marinadă, cu atât vor fi mai gustoase.

Servire:

Servește vinetele marinate ca aperitiv, alături de pâine proaspătă sau ca garnitură pentru diverse feluri de mâncare.

Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: