VINE GERUL! Vremea se schimbă radical! România va fi lovită de viscol și ninsori. Ce regiuni vor fi afectate

În ultimele zile, temperaturile au fost plăcute în toată țară, însă din weekend, lucrurile se schimbă radical.

Pătrunderea unei mase de aer rece va duce la scăderea temperaturilor la noi în țară, dar și la apariția precipitațiilor sub formă de ninsoare.

Vremea se va răci considerabil, în special în zonele de nord, vest și centrul țării. Regimul termic se va apropia de normalul acestei perioade.

„În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri, 3 decembrie, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud.

Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte”, se arată în avertizarea meteo emisă de ANM.

Bucureștenii vor avea parte de o vreme neobișnuit de caldă pentru început de decembrie. Temperaturile vor urca până la 14 grade, însă de vineri seară, 3 decembrie, se intensifică vântul, se înnorează și o să plouă.

Sâmbătă dimineață, 4 decembrie, s-ar putea să apară lapovița. Temperaturile maxime nu vor mai trece de 5-6 grade în termometre.

Pe timpul nopții se vor înregistra în jur de 2 grade Celsius.

DISTRIBUIE PE: