VICTOR PONTA ARUNCĂ BOMBA: „15 IULIE, REINTRODUCEREA STĂRII DE URGENȚĂ!”

Victor Ponta a făcut o declarație uimitoare aseară. Președintele Pro România a vorbit despre reintroducerea stării de urgență în România.

Invitat la România TV, Ponta a dezvăluit că reintroducerea stării de urgență din 15 iulie reprezintă „tema principală în Parlament”.

Politicianul consideră că ar fi o catastrofă să se revină la măsurile aspre din primăvară.

„Ar fi o catastrofă!”
„Cred că ar fi o catastrofă. Astăzi asta era tema principală în Parlament. Tema era 15 iulie reintroducerea stării de urgenţă. Ceea ce este grav e că o o să rămânem în starea de alertă până la alegerile generale”, a declarat Ponta.

De asemenea, și liderul senatorilor liberali a vorbit ieri despre reintroducerea stării de urgență în România.

„Atâta vreme cât nu vom constata existenţa unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecinţe în ceea ce priveşte viaţa persoanelor contaminate, se poate discuta despre menţinerea unor măsuri mai relaxate. În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nicio îndoială că şi măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poţi să-ţi revii peste o perioadă de timp, însă viaţa unui om pierdută nu poţi să o recuperezi în nicio situaţie.

Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existenţa virusului şi riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetăţenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure şi atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic şi măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudenţă şi cu posibilităţi de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situaţia în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiţi că Guvernul va lua măsurile de rigoare.

Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă”, a spus Daniel Fenechiu pentru rfi.ro.

În România au fost confirmate, până acum, 29.620 de infecții cu coronavirus. În total, 1.799 de persoane infectate cu Covid-19 au murit. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

DISTRIBUIE PE: