Vestea care bucura toti soferii: daca iti gasesti masina lovita in parcare, puteti fi despagubiti, chiar daca vinovatul nu a fost prins de politie

Nu mai trebuie sa suportam din propriul buzunar reparatiile masinii, daca o gasim lovita in parcare. Putem fi despagubiti chiar daca vinovatul nu a fost prins de politie.

Dupa ce isi gasesc masina lovita, cei mai multi soferi care nu au casco se resemneaza. Stiu ca, in lipsa martorilor, vinovatii sunt greu de gasit, asa ca prefera sa scoata bani din buzunar si sa-si plateasca singuri reparatiile.

Insa chiar daca faptasul v-a lovit masina si a fugit, tot puteti fi despagubiti – fie ca este vorba si despre victime sau doar despre pagube materiale! Banii vin de la  Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, un organism al Comisiei de supraveghere a Asigurarilor.  Iata ce trebuie sa faceti mai intai.

Laura Mihaela, broker asigurari:

„Pentru asta trebuie sa indeplinim anumite conditii: Polita RCA trebuie sa fie obligatoriu valabila, la fel si ITP-ul. Apoi vom merge si vom depune o plangere la Politie pentru a se face cercetari”

Odata ajunsi la Serviciul Rutier, veti primi un numar de inregistrare, apoi dosarul va ajunge pe mainile unui politist specializat in astfel de probleme.
Cu actele eliberate de la Politie care fac dovada pagubelor suferite va adresati apoi Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

„Se depune o cerere la BAAR 14. Se asteapta, dar se despagubeste in mod sigur, deoarece exista niste fonduri speciale pentru aceste evenimente neplacute”

Astfel veti primi banii, chiar daca cel care v-a lovit masina poate nu va fi prins niciodata. Despagubirea este valabila si daca masina dumneavoastra este lovita in trafic de un autoturism care nu are RCA. Din pacate, prea putini soferi stiu despre acest sistem.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca sunteti obligat sa anuntati Politia daca masina v-a fost lovita. In caz contrar veti primi aceeasi pedeapsa ca si cel care v-a provocat paguba.

Marius Niculescu, purt cuv IPJ Constanta:  „Atrag atentia persoanelor implicate in tamponare, atat celui vinovat cat si  celui lovit sa anunte acest lucru in termen de 24 de ore la sectia de Politie, altfel agentii le vor suspenda permisele pentru o perioada de 30 de zile”

Din aceasta situatie scapati numai in cazul in care sunteti plecati din oras sau din tara si ati aflat mai tarziu ca masina dumneavoastra a fost lovita. Caci termenul de 24 de ore se scurge numai de la momentul constatarii. Mai aveti si sansa sa cadeti la o intelegere cu vinovatul

Sursa: loon.ro

DISTRIBUIE PE:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *