Veste tristă despre celebrul actor român – Florin Călinescu

Florin Călinescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori și oameni de televiziune din România. Deși e mereu pus pe glume, puțini sunt cei care îi cunosc dramele actorului. În urmă cu ceva timp acesta a fost diagnosticat cu cancer, o formă foarte urâtă.

Florin Călinescu este unul dintre cei mai amuzanți, mai iubiți și mai respectați oameni de televiziune din România. Dar puține au fost momentele în care acesta a acceptat să-și povestească dramele personale. Iată ce a povestit despre perioada în care a îndurat un diagnostic greu și anume, cancerul.

Florin Călinescu, diagnosticat cu o formă grea de cancer
Florin Călinescu a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular sau, popular spus, cancer de piele. O tumoră localizată la nivelul nasului, care semăna cu o bubă la început, care a crescut lent în dimensiune, iar în ultima fază a început să ulcereze și părea că nu se vindecă.

Florin Călinescu a fost descoperit cu cancer de piele, iar după diagnosticul inițial, a urmat o biopsie a pielii, cu rezultat în maximum 48 de ore, pentru confirmare.

Intervenția chirurgicală s-a făcut prin microchirurgia Mohs, care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut, prin biopsii repetate. S-a scos tumora cu toate rădăcinile, iar apoi s-a închis operația.

“Nu mai treci prin teroarea așteptării, 2-3 săptămâni, așa afli pe loc rezultatele biopsiilor și așa poți să afli pe loc și că e bine. Asta, psihic, te scutește de un chin și de un calvar.

Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather” a povestit Florin Călinescu în cadrul unui interviu.

„N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!,” a declarat Florin Călinescu.

Cancerul de piele – importanța diagnosticării timpurii
Dr. Mihaela Leventer, medicul care l-a operat pe Florin Călinescu, a oferit informații despre cancerul de piele și tratamentul acestuia.

Ea a subliniat faptul că această afecțiune nu reprezintă un pericol imediat pentru viața pacientului, însă ignorarea sau întârzierea tratamentului poate avea consecințe grave.

Cancerul de piele poate progresa, penetrând structura osoasă și afectând chiar și creierul, dacă nu este identificat și tratat la timp. De aceea, Dr. Leventer a subliniat importanța diagnosticării precoce și a măsurilor de prevenție.

Această formă de cancer de piele poate cauza:

-mutilări cu ulcerații foarte mari
-desfigurare
-distrugerea nasului, ochilor și țesuturilor alăturate tumorii

DISTRIBUIE PE: