Veste buna in prag de sărbători! Ajutor nou de la stat: se dau 1.900 de lei in fiecare luna per familie! Care sunt condițiile:

Guvernul pregătește acordarea unui nou ajutor de la stat.

Astfel, potrivit unui proiect de lege, familiile monoparentale, care au in grija unul sau mai multi copii pot primi lunar suma de 1.900 de lei.

Acelasi proiect de lege defineste familia monoparentala ca fiind familia formata dintr-o singura persoana, fie ca este necasatorita, vaduva sau divortata, care locuieste cu unul sau mai multi copii cu varsta de pana la 18 ani.

Singura conditie pentru acordarea acestui ajutor este ca venitul net lunar al familiei respective sa nu depaseasca 1,5 salarii minime brute pe tara.

„Familiile monoparentale aflate in situatie de dificultate al caror venit mediu lunar este mai mic decat 1,5 salarii minime brute pe tara au dreptul la un sprijin financiar ca forma de asistenta sociala.

„Sprijinul financiar se asigura prin acordarea unei indemnizatii lunare cu intretinere, in conditiile prevazute de prezenta lege, in suma neta echivalenta cu nivelul salariului minim brut pe tara la data stabilirii dreptului”, se arata in proiectul de lege, relateaza

DISTRIBUIE PE: