Valeriu Gheorghiță face anunțul momentului! Totul despre vaccinarea obligatorie

Pandemia continuă să ne dea mari bătăi de cap, deși au fost introduse măsuri suplimentare. Situația este extrem de dificilă și campania de vaccinare continuă, însă nu pare a avea succes. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul acesteia, vorbește despre momentul în care va deveni campania de vaccinare obligatorie.

Vaccinarea obligatorie în România

Oamenii continuă să fie reticenți când vine vorba despre vaccin, dar se tem că imunizarea va deveni obligatorie. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a vorbit despre acest subiect la care românii se gândesc tot mai mult în ultima perioadă.

Specialistul a explicat că situația este una dificilă dar, în acest moment, autoritățile încă au lucrurile sub control, dar nu se știe pentru cât timp. Medicul a declarat că vaccinarea obligatorie va rămâne o ultimă măsură, doar în cazul în care toate celelalte măsuri vor eşua și vom asista neputincioși la moartea unui număr mare de oameni.

“Vaccinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii și ești neputincios, legat de mâini și de picioare. Sigur, discuția este foarte serioasă și nu văd de ce să nu înceapă aceste discuții, să existe dezbateri, implicarea întregii societăți, cu puncte pertinente, pro și contra, ca să vedem unde să ne aflăm.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul susține că va fi greu de impus o astfel de măsură în țara noastră, pentru că românii nu conștientizează riscul ridicat pe care îl prezintă acest virus și continuă să se opună vaccinării. În plus, dezinformarea continuă să provoace mari probleme și românii nu știu să distingă adevărul de minciuni.

Test PCR obligatoriu la intrarea în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și șeful DSU, Raed Arafat, au anunțat duminică noi măsuri pentru prevenirea infectării cu Omicron în România, după ce au fost identificate deja două cazuri. Astfel, românii și alți cetățeni UE care vin în România vor prezenta un test RT PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați, vor intra în carantină zece zile.

Și Bulgaria a adoptat această măsură, dar doar pentru cei care vin din țări incluse în zona roșie. De marți, 7 decembrie, și cei care intră în Marea Britanie sunt obligați să prezinte un test COVID-19 negativ.

DISTRIBUIE PE: