Val de ger şi noi avertizări meteo de viscol şi ninsori. Când se schimbă vremea

Nu scăpăm de ninsori şi viscol – este avertismentul meteorologilor care, cel mai probabil, vor emite noi avertizări meteo de vreme severă. Totodată, în multe regiuni ale ţării vorbim de temperaturi extreme şi o vreme deosebit de rece.

Vine ger mare

În această diimneaţă, temperaturile au scăzut până la -10 grade Celsius în anumite zone din ţară, în special în cele depresionare. Temperaturile au fost în creştere, după ce, cu 24 de ore în urmă temperaturile au atins chiar şi -24 de grade Celsius.

Meteorologii vorbesc de o încălzire a vremii şi vom simţi asta şi la nivelul maximelor, care se vor apropia astăzi de 10-11 grade Celsius în zona Olteniei, iar săptămâna viitoare, către final, s-ar putea înregistra chiar şi 15 grade Celsius.

Temperaturile ar mai putea scădea sub -10 grade doar în zonele depresionare, în următoarele zile, iar în rest vor rămâne negative, dar apropiate de normalul perioadei.

Sunt prognozate precipitaţii sub formă de ninsoare, astăzi, în zona Moldovei, în Transilvania, dar pe spaţii restrânse. Conform datelor de la această oră, o avertizare meteo de cod galben de viscol a fost emisă pentru zonele montane din Caraş-Severin şi Hunedoara.

Meteorologii au anunţat că există şanse fulguieli în Bucureşti, astăzi, însă în următoarele ore vremea se încălzeşte, după ce temperatura minimă în această dimineaţă a fost de -4 grade Celsius.

În următoarele zile, vremea se încălzeşte şi în Bucureşti, iar temperaturile vor atinge maxime de 8-9 grade Celsius.

DISTRIBUIE PE: