Val de aer polar în România, în zilele următoare. Vremea se va răci simțitor

Un val de aer polar va afecta Europa centrală și de Est, începând de săptămâna viitoare, temperaturile urmând să scadă cu până la 10 grade Celsius. Frigul va afecta și România, potrivit prognozei

Severe Weather Europe. Valul de frig care vine din nordul continentului se va instala peste țara noastră începând de marți noapte, aducând temperaturi foarte scăzute.

Concret, temperaturile vor scădea cu 5-10 grade sub media normală a acestei perioade.

Val de aer polar în România, în zilele următoare

Atenție! Se va ajunge și la 0 grade Celsius în Europa Centrală. Aceste temperaturi scăzute se vor înregistra până la finalul săptămânii următoare. În ce privește România lucrurile sunt cât se poate de clare.

Începând de miercuri, vremea se va răci în nordul și estul țării, în Transilvania, Moldova și în Maramureș, iar joi, frigul se va extinde în toată țara, temperaturile coborând până la 20 de grade Celsius.

“Temperaturile scad la început în zona de nord a țării. Marți, când, de exemplu, în nordul Moldovei vor fi doar 16 grade, dar în sud peste 30 de grade Celsius, în Lunca Dunării – 34.

Miercuri se răcește peste tot și cam așa rămâne până la sfârșitul săptămânii cu temperaturi în general până la 25 -26 de grade, în nordul moldovei și estul Transilvaniei să fie zile când în anumite după amiezi temperatura să nu treacă de 15-16 grade Celsius”, a declarat, la Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM

Val de aer polar în România, în zilele următoare. Meteo
În europa, temperaturile vor ajunge și până la 0 grade. Sursa foto – facebook

Vremea se va răci simțitor

Trebuie să știți că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Și regimul pluviometric va fi local excedentar în nordul țării și în general deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în zonele sud-vestice.

În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Lucrurile se schimbă în săptămâna 23 septembrie – 30 septembrie, atunci când temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. sursa:fanatik

DISTRIBUIE PE: