Val de accidente în România. Un bărbat şi mama sa au murit după ce au fost loviţi de două autoturisme

Val de accidente rutiere în România. Un bărbat şi mama sa au murit după ce au fost loviţi de două autoturisme. De asemenea, trei autoturisme și un microbuz de transport persoane au fost implicate, duminică, într-un accident produs în județul Covasna.
Duminică dimineață, o tragedie a avut loc în comuna Turburea, județul Gorj, soldată cu moartea a doi pietoni: un bărbat și mama acestuia. Accidentul a avut loc în jurul orei 8:00, când un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Căpreni, județul Gorj, conducea un autoturism pe D.C. 48 Cocorova, dinspre localitatea Bulbuceni către Poiana.

Potrivit primelor cercetări efectuate de polițiști la fața locului, autoturismul condus de tânăr a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un pieton în vârstă de 51 de ani și cu un autoturism parcat. În urma impactului violent, mașina parcată a fost proiectată într-o femeie în vârstă de 68 de ani. Ambele persoane lovite au pierit în urma accidentului, iar reprezentanții ISU Gorj au confirmat că cei doi pietoni erau mama și fiul.

Bărbatul a decedat pe loc, în timp ce mama acestuia a intrat în stop cardio-respirator. Eforturi intense de resuscitare au fost făcute la fața locului, inclusiv intervenția unui elicopter SMURD, însă femeia nu a putut fi salvată.

Șoferul responsabil pentru accident se afla în mașină împreună cu mama sa. Acesta deținea un permis de conducere valid și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma evenimentului tragic, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Accidente în lanț: Plan roșu de intervenția la Covasna
În județul Covasna, duminică, un eveniment rutier grav a implicat trei autoturisme și un microbuz de transport persoane, provocând rănirea mai multor persoane, inclusiv a unui copil de trei ani. Situația a fost atât de gravă încât a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție.

Accidentul a avut loc pe DN 11, în zona localității Oituz, conform informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic. Patru victime au fost identificate inițial în urma impactului, iar printre acestea se află și un copil în vârstă de trei ani, a cărui stare de sănătate urmează să fie evaluată în detaliu conform unui comunicat de presă emis în acest sens.

Din cauza gravității evenimentului, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, iar circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri ale drumului.

DISTRIBUIE PE: