Un pinguin ne invata ce este iubirea! Inoata cate 8000 de km anual pentru a ajunge la omul care l-a salvat

O relaţie emoţională incredibilă s-a creat între un pinguin şi un bărbat brazilian, care a salvat pasărea de la o moarte sigură.

Zidarul pensionat, care pescuieşte în timpul liber, Joao Pereira de Souza (71 de ani), dintr-un sat din imediata apropiere a Rio de Janeiro, Brazilia, a găsit în 2011 un pinguin mic şi apatic pe nişte pietre.

Creatura neajutorată era înfometată şi acoperită în totalitate de petrol, iar Souza a luat şi a îngrijit pinguinul magelanic, pe care l-a denumit Dindim.

O săptămână întreaga a durat până ce Joao Pereira de Souza a reuşit să spele pinguinul de lichidul negru şi lipicios. După ce Dindim s-a însănătoşit, Souza l-a eliberat înapoi în mare, fără să-şi imagineze că-l va mai vedea vreodată pe noul său prieten.

El a fost uimit când, la doar câteva luni, pinguinul a revenit pe insulă, unde l-a recunoscut pe Souza şi s-a întors acasă cu el. Dindim petrece opt luni ale anului cu salvatorul său, iar restul timpului se află în largul coastelor Argentinei şi Chile, unde are loc perioada de reproducere.

Pasărea înoată mai mult de 8.000 de km anual, pentru a se întoarce la Souza.

“Iubesc acest pinguin ca pe propriul meu copil şi cred că şi el mă iubeşte”, a declarat Pereira de Souza pentru Globo TV.

“Nimeni nu poate să-l atingă. El îi ciupeşte dacă cineva în afară de mine o face. Dindim se urcă în poala mea, mă lasă să-l spăl, să-l hrănesc cu sardine şi să-l iau în braţe”, povesteşte bărbatul.

Pereira de Souza spune că dieta alimentară a lui Dindim este una specială. Îl hrăneşte zilnic cu peşte pentru a-i spori puterile, iar apoi îl duce spre mare, lăsându-l să plece.

”Cât a stat cu mine timp de 11 luni, şi-a schimbat penele afectate cu un strat nou, iar când toată lumea zicea că nu se va mai întoarce, el a revenit să mă viziteze. Face asta de 4 ani.

Ajunge aici în iunie şi pleacă înapoi în februarie şi în fiecare an revine mai afectuos şi parcă mai fericit să mă revadă”, vorbeşte înduioşat bărbatul.

Biologul Joao Paulo Krajewski, care l-a intervievat pe Pereira de Souza, a declarat pentru The Independent: “N-am mai văzut aşa ceva, poate pinguinul îl percepe pe bărbat ca fiind un membru al familiei, un alt pinguin spre exemplu..

Când pinguinul îl vede pe Souza, dă din coadă ca un câine şi ţipă de fericire”, a declarat Joao Paulo Krajewski.

Stăpâna îi oferă papagalului o porţie de broccoli

Compania unui papagal aduce întotdeauna voioşie şi amuzament în viaţa stăpânului său. Nu ai cum să fii supărat atunci când o pasăre atât de drăgălaşă încearcă prin comportamentul său hazliu să îţi aducă mereu zâmbetul pe buze.

Aceleaşi sentimente minunate le simte şi stăpâna papagalului din imagini care se răsfaţă atunci când este servit cu o porţie de legume broccoli.

Chiar dacă momentul mesei este foarte atractiv pentru majoritatea necuvântătoarelor, judecând după reacţia papagalului din imagini ne putem da seama cu uşurinţă că el nu pare deloc satisfăcut de ceea ce stăpâna sa îi oferă.

Ori de câte ori femeia îi aşază în faţă un mic bol ce conţine broccoli, papagalul Eric îl prinde bine în cioc şi foarte hotărât îl aruncă de pe masă. Micuţa pasăre nu pare să se lase convinsă nici de îndemnurile repetate ale stăpânei sale de a mânca această legumă şi continuă să facă ceea ce îl taie capul, ripostând prin sunete acute.

Când nimeni nu mai credea că Eric se va îndupleca şi îi va face pe plac stăpânei sale, lucrurile iau o întorsătură foarte ciudată. După ce apucă bolul de metal cu ciocul el se întinde să îl arunce de pe masă şi apoi brusc se răzgândeşte. Considerând poate că a mers prea departe cu gluma, papagalul începe să rupă în bucăţele mici această legumă plină de vitamine şi poi să o deguste.

Chiar dacă iniţial s-a dovedit a fi foarte încăpăţânat, până la urma papagalul Eric a realizat că sfaturile stăpânei sale nu sunt chiar atât de rele! Adorabil!

DISTRIBUIE PE: