ULTIMA ORA! Vești foarte bune pentru pensionari! Cu cât se va majora punctul de pensie de anul viitor? Documentul a fost semnat. Se aplică de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii a anunțat că au fost trimise spre avizare ordonanțele pentru creșterea pensiilor și alocațiilor, în România. Cu cât se va majora punctul de pensie de anul viitor?

Marius Budăi, noul ministru al Muncii, a anunțat că au fost trimise spre avizare ordonanțele ce vizează creșterea pensiilor și alocațiilor de la 1 ianuarie, în România.

Cu cât se va majora punctul de pensie de anul viitor

Marius Budăi a anunțat, joi, că a semnat și a trimis spre avizare ordonanțele de urgență ce vizează majorarea pensiilor și alocațiilor. Ministrul Muncii a explicat că urmează să se ia o decizie la nivel politic în ceea ce privește prorogarea intrării în plată a pensiilor pentru aleșii locali.

Ministrul a explicat că ordonanțele de urgență vizează mărirea alocațiilor, creșterea punctului de pensie și majorarea pensiei minime.

Astfel, pensia minimă din România va crește de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie se va majora de la 1.442 de lei la 1.586 de lei.

”Am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost negociată în programul de guvernare.

Ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii spre ministerele avizatoare, ordnanţă care când va primi avizele va fi promovată în şedinţa de Guvern.

A doua ordonanţă, extrem de importantă, se referă la majorarea pensiilor. Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi de la 1.442 de lei la 1.586 de lei”, a spus Marius Budăi.

Pensionarii cu venituri mici, feriți de scumpiri

Potrivit ministrului Muncii, Guvernul are prevăzut în programul de guvernare o sumă de bani pe care o va acorda o singură dată pentru cetățenii cu pensii mici, pentru a-i proteja de scumpirile care se anunță de anul viitor.

În momentul în care se va lua o decizie în coaliţie, o vom anunţa public şi se va regăsi şi într-un act normativ”, acesta.

Marius Budăi a vorbit și despre ajutorul de 1.200 de lei, el a precizat că nu s-a discutat despre vouchere, ci doar despre bani. Impactul bugetar provocat de creșterea alocațiilor este de 1,9 miliarde,

al creșterii pensiilor de 11 miliarde, plus 225 de miliarde pentru a 13-a pensie, indemnizație a persoanelor cu dezabilități. scrie kanald.ro

DISTRIBUIE PE: