ULTIMA ORA! Majorare alocații 2022. Cu cât cresc alocațiile de la 1 ianuarie

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat cu cât se vor majora alocațiile de la 1 ianuarie 2022.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, miercuri, că Guvernul a aprobat mărirea pensiilor și a alocațiilor copiilor de la 1 ianuarie 2022.

Cu cât cresc alocațiile copiilor de la 1 ianuarie 2022

„Au fost aprobate cele două ordonanțe care implementează mare parte din pachetul social promis în programul de guvernare. (…) Prima se referă la alocația de stat pentru copii și instituirea celei de-a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități ”, a transmis, ieri ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai precizat că este vorba despre o ordonanță comună între Ministerul Muncii și Ministerul Familiei.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2022, alocațiile de stat pentru copii se majorează pentru cei cu vârste cuprinse între zero și doi ani, dar și pentru cei de 2 -18 ani, copii cu dizabilități, alocația se majorează la 600 de lei.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani alocația se majorează la 243 de lei”, a declarat Marius Budăi, despre majorarea alocațiilor copiilor.

Cu cât se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2022

De asemenea, ministrul Muncii a declarat şi că pensia minimă va crește cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei.

„Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1442 de lei la 1586 de lei, anume acel procent de 10%.

Urmează și a ieșit din avizare ordonanța care prevede instituirea acelui ajutor financiar care se acordă o singură dată în

luna ianuatrie pensionarilor care au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi. scrie kanald.ro

DISTRIBUIE PE: