ULTIMA ORA: Iohannis anunta noi masuri. Ce avem voie sa facem din 15 iunie

Klaus Iohannis anunta noi masuri de relaxare dupa data de 15 iunie. Se redeschid mall-urile, gradinitele si cresele private, precum si salile de fitness si piscinele exterioare.

Declaratia presedintelui:

Am luat in discutie necesitatea prelungirii strarii de alerta.

Avand in vedere ca in ultima vreme numarul de noi imbolnaviri nu acrescut smenificativ, dar nici scazut semnificativ, consideram ca e posibil sa continuam cu noi masuri de relaxarea, adica unele restrictii care sunt acum in vigoare nu vor mai fi dupa 15 iunie.

Dupa 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fara restaurante si fara locuri de joaca. Vor fi posibile evenimente private – nu publice, private – cu numar un pic mai mare de participanti, in speta 20 de persoane daca evenimentele sunt in interior si 50, daca vor avea loc in extrerior.

Pentru a veni in sprijinul parintilor care vor lucra, care vor avea de mers la lucru si in perioada vacantei, va fi posibila – nu obligatorie, dar posibila – redeschiderea after school-urilor, grainitelor si creselor private.

Va fi posibila redeschiderea salillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.

Va fi posibila deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Avand in vedere ca mai avem pacienti internati in spitale, suntem de parere ca se impune prelungirea starii de alerta. Vor fi mai putine restrictii, dar consideram ca nu se poate continua fara acest instrument.

Stimati parlamentari, nu puneti sub semnul intrebarii aceste masuri care pana acum s-au dovedit a fi corecte. scrie fabricatinromania