ULTIMA ORA: Dr. Balan a MURIT! A facut STOP cardio-respirator si nu s-a mai putut face nimic. Odihneasca-se in pace!

Angajatii sistemului medical sunt indurerati si infuriati deopotriva, dupa ce colegul lor a murit in spital.

Doctorul Catalin Balan a murit! Chirurgul in varsta de 54 de ani era din Sibiu si facea garzi la Spitalul Judetean Sibiu. Acesta a murit in urma unui stop cardio-respirator in timp ce se afla cu bicicleta intr-o excursie prin Paltinis.

In urma cu doar 8 zile, un alt medic a murit in timpul garzii, fiind vorba despre un medic din Oradea. In acest moment, doctorii sunt furiosi si cer recunoasterea ca vechime in munca a perioadei garzilor.

Doctorul Catalin Balan a murit

„Nu pot să cred.. încă un coleg ce făcea gărzi, cardiolog, a decedat, la 54 de ani, la Sibiu. Nu vi se pare nimic neobişnuit, domnilor decidenţi?

Nu vă sună niciun clopoţel al raţiunii când citiţi aceste rânduri? Dacă v-a lăsat memoria, vă ajut. E al doilea medic ce efectua gărzi în România, decedat în 8 zile! Cum vi se pare asta, domnilor miniştri?

Cum vi se pare asta domnilor parlamentari? Colegiul Medicilor are vreo părere? Sunt, pur şi simplu în şoc. Nu pot să nu mă gândesc la faptul că soţulul meu este şi el, cardiolog, are tot 54 de ani şi face gărzi!

Să mă aştept la tot ce poate fi mai rău? Pentru că face minim 4 gărzi pe luna că să asigure continuitatea? Pentru că există vid legislativ pe care de 8 luni încoace ne rugăm să îl umple cumva, Parlamentul?

Domnule Ministru al Muncii..aţi spus să aşteptăm 2 săptămanii că să găşiţi o soluţie! În mod normal,

termenul este unul rezonabil, doar că pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune, din păcate..cea a morţii! Deja ritmul deceselor a atins cote alarmante!

Prea mulţi, prea tineri, prea nevinovaţi! Salvaţi-i cu un OUG, OM.. ce vreţi dumneavoastră!

Dar opriţi cumva nenorocirile astea! Este absolut insuportabil ceea ce se întâmplă”, a scris medicul Livia David pe social media.

„Dr. Cătălin Bălan,cardiolog în Sibiu, a plecat lângă cei 45 de medici morţi în gărzi sau după. Condoleanţe familiei! Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur şi încercaţi să

vedeţi efectele tergiversării, nepăsării, indolenţei de care daţi dovadă când e vorba de medici. Câţi vreţi să să se mai alinieze convoiului mortuar?

Iniţiativa privind gărzile de a fi trecute la vechime, poate salva sute de vieţi, atât ale medicilor,

dar şi ale pacienţilor. Nu lăsăţi timpul să treacă dacă vreţi să mai aveţi un corp medical de elită” a scris un alt medic revoltat, potrivit evz.ro

DISTRIBUIE PE: