Uleiul cu proprietăți miraculoase – înlătură rapid durerile articulare și cervicale, artrita, guta, chisturile mamare, cefaleea etc.

Uleiul cu proprietăți miraculoase — înlătură rapid durerile articulare și cervicale, artrita, guta, chisturile mamare, cefaleea etc.!

Ingrediente
– 500 g de flori de păpădie;
– un litru de ulei calitativ de floarea-soarelui (presat la rece)

1. Culegeți florile de păpădie pe timp uscat și însorit. Puneți-le într-un borcan de 1.5 litri. Nu trebuie să le spălați.

2. Acoperiți-le în totalitate cu ulei. Acoperiți borcanul cu tifon, fixându-l bine de gâtul lui.

3. Puneți borcanul într-un loc însorit și lăsați-i conținutul să se odihnească pe parcursul a 3 săptămâni.

4. Cum numai florile vor deveni maronii, strecurați uleiul printr-o strecurătoare tapetată cu tifon, transferându-l într-un recipient sterilizat, fabricat din sticlă întunecată.

5. Păstrați uleiul tămăduitor într-un loc răcoros și întunecos.

Dacă nu vreți să așteptați câteva săptămâni, puteți să procedați altfel:

– Turnați uleiul într-o cratiță și adăugați florile de păpădie.
– Puneți amestecul pe bain-marie și încălziți-l pe foc minim, pe parcursul a 30-60 minute.
– Apoi transferați-l într-un borcan și lăsați-l să se odihnească la soare, timp de 24 ore.
– Strecurați uleiul printr-o bucată de tifon și transferați-l într-un recipient mat.
– Închideți ermetic recipientul și păstrați-l într-un loc răcoros și întunecos.

Uleiul nu trebuie să fie prea fierbinte: în niciun caz să nu-i permiteți să clocotească. Cu cât veți reuși să-l încălziți mai mult fără clocotire, cu atât florile vor elibera mai multe substanțe folositoare în el.

Ca să evitați alterarea produsului, asigurați-vă că recipientul de depozitare este complet uscat. Dacă sunt păstrate corect, majoritatea extractelor uleioase pot fi utilizate pe parcursul unui an.

Puteți să congelați florile de păpădie și să pregătiți minunatul ulei în timpul iernii.

Acest extract de păpădie este eficient în tratamentul afecțiunilor hepatice, litiazei biliare, constipațiilor frecvente, diferitor patologii gastro-intestinale (gastrite, colite) și în calitate de remediu coleretic. Luați câte o lingură de ulei de 3 ori/zi, în timpul mesei.

Dacă suferiți din cauza durerilor articulare, trebuie să masați locurile dureroase cu ulei de păpădie de 2-3 ori pe zi — astfel veți obține un efect analgezic persistent. Dacă veți asezona salatele cu un asemenea ulei, le veți îmbogăți cu compuși folositori și le veți oferi un gust rafinat.

Proprietățile folositoare ale păpădiei se răsfrâng și asupra tratamentului afecțiunilor dermatologice. În acest scop se utilizează masările și compresele cu ulei. Acest remediu contribuie la vindecarea herpesului, eczemelor, plăgilor superficiale, arsurilor, furunculelor, scabiei și înțepăturilor de insecte.

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l prietenilor voștri din rețelele de socializare și povestiți-ne în comentarii cum folosiți florile de păpădie! Fiți sănătoși!
Sursa

DISTRIBUIE PE: