Turte subțiri cu brânză – Plăcinte aperitiv făcute în tigaie, cu brânză sau cașcaval

Ingrediente:

700 g făină
250 ml chefir

2 ouă
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură ulei
400 g cașcaval (brânză tare)
50 g unt
Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm chefirul. Adăugăm oul, zahărul, uleiul, sarea, făina, bicarbonatul și amestecăm totul foarte bine. În

final, trebuie să obținem un aluat moale și pufos.

2. Dăm cașcavalul prin răzătoarea mare și îl amestecăm cu ou.

3. Întindem aluatul obținut în 9-10 turte subțiri.

Repartizăm umplutura și formăm pachețele, pe care le întindem.

4. Coacem plăcințelele într-o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți, până se rumenesc frumos.

Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: