Turte care ti se topesc in gura de fragede ce sunt. Serveste-le cu branza si unt

Publicitate

In anumite zone ale tarii se numesc cocoace, in altele, li se spune turte sau turtite. Sunt painici

care seamana cu lipiile, dar sunt pufoase si ti se topesc in gura. Se pot manca atat cu alimente

Publicitate

sarate, branza, smantana sau carne, cat si cu dulceturi, crema de ciocolata sau pudrate cu zahar.

Iata de ce ingrediente ai nevoie ca sa le prepari: 400 g faina, 1/4 lingurita zahar, 200 ml apa,1

cub de drojdie/ 1 plic de drojdie uscata, sare, 50 ml ulei.

Publicitate

Daca vrei sa le umpli: 200 g branza sarata, 2-3 linguri de smantana, patrunjel sau marar.

Mod de preparare: Se freaca drojdia cu zahara, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Se

framanta aluatul pana se dezlipeste usor de pe maini. Se lasa la crescut vreme de 30 de minute, apoi

se ia cate o bila si se formeaza in mana un disc.

Se mai lasa la crescut 10-15 minute, pe blatul de lucru, acoperite cu un prosop, apoi se pun in

tigaia incinsa si cu un strop de ulei. Daca foloseste umplutura (amesteci toate ingredientele intre

ele) , dupa ce au crescut pe masa, se adauga o lingura de umplutura, se aduna marginile in mijloc

apoi se formeaza, din nou, un disc, cu grija ca umplutura sa nu iasa din cocoace.

Se scot si se pun intr-un prosop pe masura ce se prajesc, ca sa ramana calde.

 

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
About Avram 227 Articles
Fondator la ytb.ro din anul 2018, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din Romania.