Traieste cu trei lei pe luna, pensie pentru 3 pâini – 60 de Romani au pensii de 116.770 RON iar bătrânii noștri au pensie de 3 Lei

O femeie din Mehedinţi are un venit de urmaș de… 3 lei. Nu este o greşeală, ci drepturile legale, calculate bătrânei după moartea soţului. Femeia a cerut să fie făcute verificări, dar nu a primit nimic în plus. Cei 3 lei sunt singurii bani pe care îi primeşte pe lună, scrie stiri.tvr.ro.

Elisaveta Stoican are 75 de ani şi locuieşte doar cu fiul său, şi el fără salariu. Împreună îşi duc zilele muncind în gospodărie. Cei trei lei primiţi de la stat în fiecare lună reprezintă venitul de urmaş pentru că soţul bătrânei a lucrat în armată.

Fiul bătrânei a cerut de mai multe ori recalcularea veniturilor, a căutat dreptate şi în justiţie. Degeaba, însă.

Bătrâna poate obţine mai mulţi bani doar dacă va cere ajutor social de al primărie. Elisaveta Stoican nu este singura din judeţ cu un venit atât de mic.

Până de curând o altă femeie a avut o pensie doar un leu. A obţinut însă o reevaluare şi primeşte acum 400 de lei. În Mehedinţi sunt însă peste 13.000 de pensionari cu venituri mai mici de 400 de lei.

DISTRIBUIE PE: