Traian Basescu, despre motiunea de cenzura: „As putea sa iau eu guvernul, sa enervam pe toata lumea”

Traian Băsescu a făcut o analiză cu privire la o potențială decizie a opoziției de a intra la guvernare. Fostul președinte al României crede că celelalte partide și-ar asuma un risc foarte mare dacă ar intra la guvernare fără să aibă sprijinul unui partid de cel puțin 35%. Președintele PMP a susținut că partidul său va semna moțiunea de cenzură care va fi depusă în zilele următoare în Parlament.

Traian Băsescu, despre moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă
Băsescu a explicat de ce partidul său își va pune pecetea pe moțiune: „PMP va semna textul moțiunii. Ne facem datoria elementară de opoziție. Dacă va trece sau nu, vedem. Moțiunea va da ocazia parlamentarilor opoziției să dea soluții, altele decât cele pe care le-a dat guvernul”, a spus senatorul PMP.

Fost președinte al României, primar al Capitalei dar și ministru al Transporturilor, acum și europarlamentar, Traian Băsescu a glumit și a susținut că s-ar propune pentru funcția de prim-ministru: „Aș putea să iau eu guvernul, ca să enervăm pe toată lumea. (…) Funcția de premier trebuie exercitată de un om mai tânăr, Tomac ar fi un foarte bun premier”.

Traian Băsescu, previziune pentru partidele din opoziție dacă va trece moțiunea de cenzură

Băsescu a vorbit și despre un potențial scor pe care ar putea să îl obțină partidele din opoziție, dacă ar putea prelua guvernarea în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă ar trece: „Este greu de spus. Dacă ar aplica niște corecții solide în zona economică, acolo unde guvernul a făcut excese, pot să spere într-un scor bun. Ai nevoie de un partid cu 35% la guvernare și lângă el alte două-trei partide cu care să faci 52-55% în Parlament.

Rămânând într-o zonă extrem de pragmatică, trebuie să recunoaștem că dacă opoziția, fără un partid de 35%, pe umerii căruia să stea guvernarea, opoziția se supune unui risc enorm dacă preia guvernarea. În primul rând, e șubrezimea guvernului, un guvern fără forță în Parlament”, a mai spus Traian Băsescu, la B1 Tv.