Tragedie din cauza petardelor! Copil în stare critică, după ce i-a explodat pocnitoarea în mână

Ne apropiem de sărbători, iar pericolul petardelor este tot mai mare. Pocnitorile reprezintă una dintre cele mai mari atracții pentru unii, dar pot fi fatale în unele situații. Un copil de 8 ani din județul Constanța a fost preluat în stare gravă în această după amiază, după ce i-a explodat o petardă în mână.

Pocnitoarea l-ar fi putut ucis

Un copil de doar 8 ani a suferit un accident grav din cauza unei petarde, având în vedere că a sosit sezonul acestui tip de distracție. Acesta a aprins o pocnitoare care, ulterior, i-a explodat în mână pentru că nu a aruncat-o la timp.

La fața locului s-au mobilizat imediat echipajele SAJ, dar și un elicopter SMURD care l-a transportat pe cel mic la Spitalul Județean, în stare extrem de gravă. Acesta era stabil și conștient când au ajuns medicii acolo, dar prezenta arsuri grave pe corp.

„Am fost solicitați pentru un copil căruia i-a explodat o petardă în mână. La locul solicitării a fost găsit un copil conștient şi stabil care prezenta multiple plăgi şi arsuri la nivelul palmei şi falangelor. A fost preluat de elicopter şi va fi transportat la Spitalul Județean Constanţa”, a spus Claudia Tătărici, purtător de cuvânt SAJ Constanţa.

Copilul a ajuns la spital și se află sub stricta supraveghere a medicilor. Starea lui este stabilă, dar are nevoie de îngrijiri pentru o perioadă lungă de timp, pentru că a rămas cu traume. În plus, ar avea nevoie și de anumite intervenții chirurgicale la nivelul pielii.

Pericolul din petarde

Petardele reprezintă un trend în rândul românilor care nu realizează cât de mare este pericolul. În ultimii ani au fost înregistrate mai multe decese din cauza acestor pocnitori, care cu greu pot fi controlate dacă nu ești atent.

Autoritățile din țara noastră confiscă aproape în fiecare zi sute de kilograme de petarde și artificii ilegale. Aceste obiecte pirotehnice nu sunt decât periculoase, dar îți aduc și amenzi usturătoare și chiar închisoare.Cei care nu se conformează se pot alege cu o amendă care poate ajunge la 7.500 de lei și care se dublează pentru persoanele juridice. În plus, persoanele care vând sau care utilizează astfel de produse riscă închisoare de la 3 la 12 luni.

DISTRIBUIE PE: