Totul a plecat de la nunta lui George Simion

Scandal în una dintre cele mai vechi trupe din România – Phoenix. Totul a pornit de la faptul că Nicu Covaci a acceptat să cânte la nunta parlamentarului AUR. Fostul său coleg de trupă l-a criticat dur pentru această mișcare și s-a dezis total de această decizie. Replici dure!

Scandal în Trupa Phoenix

Un fost membru al trupei Phoenix timp de peste două decenii şi component al trupei Pasărea Rock, a criticat decizia fostului coleg Nicu Covaci de a cânta la nunta lui George Simion, liderul AUR. Josef Kappl a reacționat dur printr-o postare pe contul său de Facebook cu privire la gestul fostului său coleg și s-a dezis de această acțiune. El a făcut parte din trupa Phoenix, în mai multe perioade (1971-78, 1987-89, 1991, 1994-98 şi 2001-2008).

„De unde s-a pornit și unde s-a ajuns! De aceea, vă rog să nu asociați niciodată ceea ce am realizat în anii ‘70, sub numele Phoenix din convingere, cu ceea ce face de mulți ani încoace “leaderul” acestui grup, sub același nume! Mi-e rușine de rușinea lui!”, a spus chitaristul, pe pagina sa de Facebook.

Josef Kappl nu i-a menționat numele lui Nicu Covaci, însă toată lumea a făcut legătură între cele spuse de el și vestea cum că liderul Trupei Phoenix va cânta la nunta lui George Simion.

Kappl a mai spus că pentru el numele Phoenix rămâne în continuare un simbol al rezistenței și al năzuinței spre libertate. Acesta a mai precizat că Phoenix nu mai există de mulți ani ca trupă, după ce cei cu adevărata “șiră a spinării” au părăsit grupul. Cu privire la o posibilă reunire, Kappl a fost ferm: Adio, reunire! Cu mine, NU!.

DISTRIBUIE PE: