Tort de casă Snickers – Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Toți copiii îl adoră, pur și simplu se topește în gură…

Rețetă simplă și delicioasă, cu imagini – Tort Snickers, de casă – Pur și simplu se topește în gură

Ingrediente necesare:

3 ouă

80 g zahăr

1 praf de sare

30 ml ulei

50 ml lapte

80 g făină

20 g pudră de cacao

1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru caramel:

220 g zahăr

100 g unt

160 g smântână pentru frișcă

Jumătate linguriță sare

150 g alune prăjite

Ingrediente necesare pentru cremă:

400 g cremă de brânză

30 g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

150 g smântână pentru frișcă

Ingrediente necesare pentru glazură:

150 g ciocolată cu lapte

30 g ulei

50 g alune prăjite și tocate grosier

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Încorporăm pe rând uleiul, laptele și făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt.

Transferăm compoziția într-o tavă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade

timp de 25-30 minute.

Topim 220 g zahăr într-o tigaie. Când capătă o culoare frumoasă adăugăm 100 g unt și omogenizăm.

Încorporăm și 160 g smântână după care adăugăm și un pic de sare.

Transferăm caramelul într-un bol și o amestecăm cu 150 g alune.

Uniformizăm blatul și îl tăiem în 3.

Mixăm crema de brânză împreună cu vanilia, zahărul pudră și smântâna.

Asamblare: blat, cremă, caramel cu alune, blat. Repetăm

Pentru glazură, amestecăm ciocolata topită cu uleiul și alunele. Întindem glazura peste blatul superior și pe marginile

tortului.

Dăm tortul la frigider până glazura de întărește.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: