Tocinei din cartofi (cu ceapă verde și verdeață) – Tocinei gustoși și savuroși, serviți cu sos de iaurt

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tocinei crocanți cu sos savuros – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de:

Ingrediente necesare pentru tocinei:

  • 500 g cartofi
  • Pătrunjel verde
  • Ceapă verde
  • Sare, piper, usturoi granulat
  • 2 ouă (mărimea M)
  • 40 g amidon
  • Boia de ardei dulce
  • 7 g coriandru
  • Ulei (pentru prăjit)

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 120 g iaurt natural
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • Coajă rasă de lămâie
  • Pătrunjel verde
  • Jumătate castravete
  • Sare, piper
  • 1 căței usturoi
  • Sos picant
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru tocinei, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.

Stoarcem bine cartofii rași și îi punem într-un bol.

Adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, ceapa verde tocată mărunt, ouăle, amidonul, usturoiul granulat, boiaua, coriandrul, sare, piper și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.

Încingem ulei într-o tigaie, formăm tocineii în palmă. Aplatizăm și îi punem în uleiul încins.

Prăjim tocineii până se rumenesc frumos pe ambele părți.

Pentru sos, amestecăm iaurtul cu coaja de lămâie, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt, castravetele ras, usturoiul pisat, sosul picant, uleiul de măsline și sarea.

Servim tocineii cu sosul pregătit.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

DISTRIBUIE PE: