Testare la nivel național, de la 1 iunie. Anunțul de ultimă oră al lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că se dorește ca, de la 1 iunie, să înceapă o testare în masă a populației din România. ( nu rata: Ministerul Sănătății anunță o testare la nivel național pentru coronavirus. „Va începe după 1 iunie”)

Astfel, ar urma să se afle nivelul de imunizare al oamenilor, dar și felul în care a evoluat epidemia la noi în țară.

Nelu Tătaru a explicat, duminică, că după 1 iunie ar urma să înceapă o campanie de testare în masă în România, în condițiile

în care sunt încă multe lucruri care nu se știu despre pandemia de COVID-19. Printre altele, această testare ar urma să arate care a fost începutul epidemiei, când s-ar putea sfârșit, dar și în ce etapă suntem.

„O să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației, cât și cea a evoluției ulterioare.

Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată, nu coborâm”, a spus ministrul Sănătății, la Europa FM.

Evaluarea, în funcție de numărul de cazuri de la 1 iunie

Totodată, Tătaru a precizat că evaluarea va fi făcută în funcție de numărul de cazuri din acel moment și că nu se știe dacă testele vor fi serologice sau moleculare. Acest fapt din urmă va influența și bugetul acordat campaniei.

„În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutăm în anumite focare”, a mai explicat Nelu Tătaru.

În urmă cu aproape două luni, Victor Costache, ministrul Sănătății de atunci, anunța și el o testare în masă – de această dată,

a populației din Capitală. Același lucru l-a dorit și primarul General, însă campania a picat, iar Costache și-a dat demisia. A fost urmat la șefia Sănătății de Nelu Tătaru. scrie spynews.ro

DISTRIBUIE PE: