Temperaturile scad dramatic! Meteorologii au anuntat cand vor avea loc primele ninsori in Romania

Meteorologii anunta temperaturi tot mai scazute saptamana viitoare.

Iarna aproape ca isi intra in drepturi si joi, 25 octombrie, ar putea sa avem parte de primele ninsori in Romania.

Specialistii ANM anunta o vreme cu temperaturi negative la munte, ploilapovita si ninsori. In zonele de munte, temperaturile maxime nu vor depasi 13 grade Celsius, iar minimele ajung  pana la – 2 grade Celsius.

Vantul va sulfla insa slab, iar cantitatile de apa vor fi intre 2 l/m² si 4  l/m².

Pentru sfarsitul saptamanii viitoare meteorologii anunta averse mixte de ploaie si ninsoare, iar sambata, 27 octombrie – lapovita si ninsoare.

Banat

In Banat, din data de 23 octombrie si pana la sfarsitul intervalului, maximele se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, in medie, in jurul valorii de 13 grade. In ceea ce priveste parcursul minimelor, acestea vor creste de la 6 – 7 grade, in medie la inceputul intervalului, spre medii in jurul a 9 grade in perioada 18 – 21 octombrie, apoi vor scadea treptat spre valori medii de 6 grade in data de 24 octombrie, dupa care regimul termic nocturn nu se va modifica semnificativ. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 21 – 28 octombrie.

Crisana

Din data de 20 octombrie, vremea se va raci treptat, astfel ca temperaturile maxime vor scadea de la valori medii de 22 – 23 de grade spre medii de 13 grade, in data de 24 octombrie. Ulterior acestei date si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, variatiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Temperaturile minime vor creste de la 6 grade in medie, in primele zile ale intervalului, spre valori medii in jurul a 8 grade pana in data de 21 octombrie, dupa care vor scadea pana spre 4 grade in medie pana in 24 octombrie. Ploile isi vor face simtita prezenta mai ales in intervalul 21 – 28 octombrie.

Transilvania

In perioada 21 – 24 octombrie, temperaturile maxime diurne vor scadea treptat pana spre o medie in jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25 – 28 octombrie. Minimele vor creste de la aproximativ doua grade in medie, in prima zi a intervalului, spre medii de 6 – 7 grade, in data de 21 octombrie, apoi vor scadea pana spre 3 – 4 grade in medie, in 23 octombrie. Ulterior, pana la finalul intervalului de prognoza, variatiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmand a se inregistra in medie valori in jurul a doua grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 19 octombrie, dar mai ales in perioada 23 – 28 octombrie.

Maramures

Din 20 octombrie, vremea va intra intr-un proces de racire ce va determina scaderea temperaturii pana spre medii regionale ale maximelor de 16 grade, in data de 22 octombrie, apoi spre 12 grade, in data de 24 octombrie. Dupa aceasta data si pana la sfarsitul intervalului de referinta, variatiile vor fi nesemnificative, inregistrandu-se, in medie, maxime de 11 – 12 grade. Minimele vor creste pana spre valori, in medie regionala, in jurul a 7 grade in data de 21 octombrie, pornind de la medii de 4 – 5 grade, in prima zi a intervalului, apoi vor scadea treptat pana spre 3 – 4 grade, in medie, in data de 24 octombrie. Pana la finalul celei de-a doua saptamani, nu vor mai fi variatii notabile, media temperaturii nocturne situandu-se in jurul a 3 grade. In acelasi timp, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in perioada 22 – 28 octombrie.

Moldova

In Moldova, vremea va intra intr-un proces de racire ce va dura pana pe data de 23 octombrie. Ulterior, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. In medie pe regiune, in perioada 15 – 17 octombrie, vor fi temperaturi maxime de 23 – 24 de grade, iar pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, acestea vor scadea pana la 13 – 14 grade. Temperaturile minime vor fi, in general, in crestere pe parcursul primei saptamani cand vor avea valorii medii cuprinse intre 6 si 9 grade, dar vor scadea apoi spre 4 – 5 grade, in medie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 19 octombrie, dar mai ales in perioada 23 – 28 octombrie.

Dobrogea

Temperaturile vor scadea in zilele de 21 si 22 octombrie spre 16 grade, valoare ce se va mentine pana la finalul perioadei de referinta. Minimele nocturne se vor incadra pe parcursul primei saptamani in medie, intre 11 si 13 grade. O scadere de temperatura la valorile nocturne va avea loc si in cea de-a doua saptamana de prognoza, cand media minimelor va fi de 8 – 9 grade. Ploi in general slabe cantitativ vor fi posibile incepand cu data de 18 octombrie, insa probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai ridicata in perioada 23 – 28 octombrie.

Muntenia

Dupa date de 20 octombrie, vremea se va raci, astfel ca media temperaturii maxime va cobori treptat spre 16 grade in data de 24 octombrie, valoare ce va caracteriza si perioada 25 – 28 octombrie. Minimele vor creste de la valori medii de 6 – 7 grade, in data de 15 octombrie, pana spre 8 – 9 grade, in medie, in data de 21 octombrie. Ulterior, acestea vor scadea, iar spre sfasitul intervalului vor fi de 4 – 5 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 23 – 28 octombrie.

Oltenia

Dupa 20 octombrie, valorile maxime vor cobori treptat pana spre medii de 14 grade in 24 octombrie, pentru ca apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile de la o zi la alta sa nu fie notabile. Minimele vor creste de la o medie de 6 – 7 grade, in prima zi a intervalului de prognoza, pana spre valori medii in jurul a 9 grade in 21 octombrie, apoi vor scadea treptat la 6 grade, in 25 octombrie. In ultimele zile ale intervalului, variatiile temperaturilor minime vor fi neimportante. Precipitatiile vor fi mai probabile in perioada 23 – 28 octombrie.

La munte

Vremea va intra intr-un proces de racire treptata ce va conduce la scaderea maximelor spre 6 grade, in medie, in data de 24 octombrie. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza variatiile nu vor fi semnificative. Minimele vor creste usor si treptat pana spre medii de 5 – 6 grade in data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade in prima zi a intervalului de prognoza. Vremea se va raci apoi, treptat, pana spre valori medii cuprinse intre de -2 si zero grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 20 – 28 octombrie.

DISTRIBUIE PE: