ULTIMA ORA Prima veste cu adevarat buna! Un vaccin experiemental care combate coronavirus, adus in Romania!

Profesorul Streinu-Cercel face un anunț important despre un vaccin experimental din Marea Britanie conceput pentru combaterea noulul coronavirus ajuns și în România. ( nu rata: Zi neagra pentru Italia. Este cel mai negru bilant de pana acum: un om moare la fiecare 2 minute și jumătate din cauza COVID-19)

Medicul spune că vaccinul se testează deja în marile laboratoare ale lumii și că urmează ca și România să beneficieze de o colaborare cu acestea.

Citeste si: Pandemia de coronavirus, prezisă de Baba Vanga! Ce a spus despre Covid-19, înainte de a muri: „Abia acum înțeleg”

”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.”, a declarat Adrian Streinu Cercel, pentru Antena 3.

De asemnea, doctorul a vorbit și despre componența vaccinului.

„E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide.”, a explicat Streinu-Cercel.

Vaccinul salvator poate veni din Marea Britanie

Mai mult, Managerul Institutului „Matei Balș” a spus și când va intra România în posesia vaccinului.

Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie.” a mai zis Cercel.

Citeste si:

DISTRIBUIE PE: