Cântecul este cules din zona Bucovinei, de unde își are originea renumita solistă de folclor.
Asocierea dintre cei doi artiști este mai puțin obișnuită deoarece Ștefan e cunoscut ca un cântăreț de muzică pop și rock, dedicate unui gen de muzică foarte diferit de muzica populară.
Și totuși, muzica în sine, devine elementul de coeziune în asemenea momente, iar duetul se remarcă prin originalitate.
Sofia Vicoveanca, pe numele real Sofia Fusa, s-a născut pe data de 23 septembrie 1941 în judeţul Cernăuţi, însă a copilărit in Vicovu de Sus, împreună cu mama ei, la scurt timp după ce tatăl ei a fost luat prizonier de sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord.
A avut o copilărie dificilă, dar în ciuda acestui fapt, nimic nu a împiedicat-o să îşi urmeze visul. În 1959 a fost angajată ca solistă a Ansamblului “Ciprian Porumbescu”, iar 6 ani mai târziu a apărut şi primul său album. În anul 1998 a devenit solistă a Ansamblului “Rapsozii Botoşanilor”. Numele provine de la zona unde a crescut.
În repertoriul său întâlnim: cântece de leagăn, balade, cântece de cumetrie, de nuntă, doine de dragoste şi dor, bocete, colinde, cântece de voie bună, unele pline de umorul specific satului tradiţional.
Cu un astfel de arsenal, este pregătită pentru orice a accepta orice invitaţie la evenimente. În total, artista a înregistrat 13 albume solo, 6 albume în colaborare cu alţi interpreţi, 15 casete, 19 CD-uri şi 2 DVD-uri.
Pe lângă muzică, Sofia mai cochetează şi cu actoria şi literatura. A publicat 3 volume de poezii: “Dureri ascunse” – 1996, “Cu inima-n palme” – 2004 şi ultimul “Taine în adânc păstrate” – 2009.
Ștefan Bănică Junior ne-a obișnuit de mulți ani cu melodiile sale pop și rock moderne,dar mai ales cu colindele și spectacolele de Crăciun care au devenit tradiționale.
Este un cântăreț în vogă, apreciat și simpatizat de publicul de diferite vârste.
DISTRIBUIE PE: